Perhe maailmalla -podcastsarja marras-joulukuussa

Neliosainen Perhe maailmalla -podcast alkaa 18.11.2021. Jaksot julkaistaan torstaisin, peräkkäisinä viikkoina. Jokaisessa jaksossa ulkosuomalaisuutta ja ulkosuomalaisia koskettavia aiheita avataan tutkijan näkökulmasta sekä kokemusasiantuntijan tarinan kautta.

Blogi-291021.png

Podcast nostaa esiin perhemuotojen ja asuinpaikkojen erilaisuudesta huolimatta ulkosuomalaisia laajasti koskettavia ja arjessa mietityttäviä aiheita: kulttuurierot, kielitaito ja sopeutuminen, parisuhteen ja perheenjäsenten hyvinvointi, äidinkielen ja oman kulttuurin ylläpito, ulkosuomalaisen identiteetti ja yksinäisyys sekä paluusokki. Näitä aiheita nostetaan esiin myös podcastissa.

Podcast-jaksot

1. jakso: Jalat kahdessa maassa.

Sosiaalikuraattori Saara Mughal, Merimieskirkko; kokemusasiantuntijana Kanadaan muuttanut Siru. (julkaisu 18.11.2021)

Jalat kahdessa maassa tekstiversio

2. jakso: Yksin, yhdessä.

Kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen perehtynyt kouluttaja Hanna Guyot; kokemusasiantuntijana Espanjassa asuva Elisa. (julkaisu 25.11.2021)

Yksin yhdessä tekstiversio

3. jakso: Elämäntapana muutos.

Kahden kulttuurin perheiden asiantuntijajärjestö Familia ry:n Hanna Kinnunen; kokemusasiantuntijana puolisonsa työn vuoksi useissa eri maissa asunut Anna. (julkaisu 2.12.2021)

4. jakso: Palata, sopeutua.

Tutkija, opettaja Katja Keisala; kokemusasiantuntijana tuore paluumuuttaja Elina. (julkaisu 9.12.2021)

Podcastin toimittaja

Podcastin toimittaja Elina Välimäki on tietokirjailija ja vapaa toimittaja, joka on työskennellyt TV2:n asiaohjelmissa ja kirjoittanut useisiin lehtiin. Välimäki on asunut Saksassa ja suunnittelee kirjoittavansa tietokirjan, johon liittyvät Reeperbahn, asunnottomuus ja ulkosuomalaiset vapaaehtoistyöntekijät.

Perhe maailmalla somessa

Facebook: facebook.com/perhemaailmalla
Instagram: instagram.com/suomi_seura

Teksti: Kristiina Andreasson/Perhe maailmalla