Kysy asiantuntijalta -verkkokeskustelusarja

Viime vuonna suuren suosion saaneet Kysy asiantuntijalta -verkkokeskustelut jatkuvat. Tilaisuuksissa ulkosuomalaisasiantuntijat vastaavat sinua mietityttäviin ulkosuomalaisuuden kysymyksiin. Pääset myös jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden osallistujien kanssa.

Kysy-asiantuntijalta–-Tapahtumakansikuva-1.png

Kysy asiantuntijalta -verkkokeskustelusarjassa pureudutaan asiantuntijan johdolla monia ulkomailla asuvia koskettaviin teemoihin, kuten yksinäisyyden tunteeseen ja yhteisöllisyyteen, parisuhteen muuttumiseen ulkomailla tai vaikkapa arjen hankalissa tilanteissa selviytymiseen.

Tilaisuuksissa käydään läpi kotiansa ulkomailla asuvien mieltä askarruttavia ajatuksia lämminhenkiseen tyyliin. Kysymyksiä kerätään etukäteen ja niitä voi esittää asiantuntijalle myös tilaisuuden aikana.

Asiantuntijoina ovat ulkosuomalaisia työssään kohtaavat ammattilaiset. Kaikilla heillä on myös omakohtaista kokemusta ulkosuomalaisena olemisesta.

Kysy asiantuntijalta -tilaisuudet joka toinen viikko torstaisin ja perjantaisin 8.4.2021 alkaen. Jokaiseen tilaisuuteen on erillinen ilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa/tilaisuus.

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon sekä lähetyksen aikana.

Huom! Samansisältöiset tilaisuudet järjestetään aikaerojen takia sekä ilta- että aamuaikaan. Perjantain tilaisuus järjestetään, jos ilmoittautuneita on 10 tai enemmän. Jos ilmoittautuneita on alle 10, järjestetään keskustelutilaisuus ainoastaan torstaina.

Kriisit ja vaikeat tilanteet ulkomailla

Asiantuntijana Merimieskirkon sosiaalikuraattori Matti Rintamäki.

Parisuhde muutossa ja muutoksessa ulkomailla

Asiantuntijana perhe- ja parisuhdeterapeutti Sini Rantakari.

Kun kulttuurit törmäävät

Asiantuntijana Merimieskirkon sosiaalikuraattori Saara Mughal

Ulkosuomalaisen yksinäisyys

Asiantuntijana Merimieskirkon sosiaalikuraattori Salla Korteniemi

Palautetta aiemmista Kysy asiantuntijalta -tilaisuuksista

Oli todella ihanaa kuulla että monilla meistä on samanlaisia kokemuksia ja tunteita. 1,5h meni todella nopeasti, olisin mielelläni jäänyt keskustelemaan vielä pidempään tai jatkaa keskustelua toisena päivänä. Kiitos!”

”Aivan ihana alustus aiheeseen, todella kivoja ja koskettavia näkökulmia. Sain tästä todella paljon voimia ulkosuomalaisen arkeeni. Kiitos!”

”Upea keskustelu! Pidin erityisesti siitä, että yleisöä osallistettiin. Liian vähän on yleensä aikaa kysymyksille tämäntapaisissa seminaareissa.”