Vertaistukea ja asiantuntijatietoa loppuvuoden Perhe maailmalla -tilaisuuksissa

Perhe maailmalla -projektilla tulee olemaan loppuvuonna monenlaisia tilaisuuksia ja sisältöjä verkossa. Livetapahtumien lisäksi myös paljon toivottuja webinaaritallenteita tullaan julkaisemaan sivustollamme.

Blogi-vko-36-volodymyr-hryshchenko-unsplash.jpg

Tilaisuutemme tarjoavat vertaistukea ja asiantuntijatietoa ulkosuomalaisille tai paluumuuttoa suunnitteleville. Osa sisällöistä tuotetaan yhteistyökumppaniemme kanssa.

Livetilaisuudet verkossa

Kateutta ja kaipausta – vuoropuhelua ulkosuomalaisten ristiriitaisista tunteista

Keskiviikko 22.9.2021 klo 20.00-21.00 (UTC +3)
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3BTxDdc

Mistä on ulkosuomalaisarki tehty? Ihanista, perheenjäseniä yhteen hitsaavista kokemuksista ja elämyksistä? Vai kaipuusta, huolesta ja kuulumattomuuden tunteesta? Ehkä kaikista näistä?

Ulkosuomalaisuuteen liittyy ristiriitaisia ja vaiettujakin tunteita. Pitkäksi venynyt pandemia-aika ei ole niitä ainakaan helpottanut. Kateus, ulkopuolisuus, ikävä ja syyllisyys ovat tuttuja tunteita jokaiselle ulkomailla joskus asuneelle – ja paluumuuttajalle.

Tule mukaan vuoropuheluun, jakamaan ajatuksiasi ulkosuomalaisten ristiriitaisista tunteista. Tilaisuutta fasilitoi Salla Korteniemi Lontoon Merimieskirkosta.

Ehkä tuntojen jakaminen auttaa jopa nauramaan niille. Toivottavasti lähdet tapaamisesta voimaantuneena – et ole ajatustesi kanssa ainoa.

Perhe maailmalla -projektin tilaisuuksissa

  • Kannustamme asialliseen ja aiheessa pysyvään keskusteluun
  • Kunnioitamme toistemme kokemuksia ja mielipiteitä
  • Pyrimme dialogisuuteen

Ulkosuomalaisuuden ristiriitaisista tunteista löytyy sisältöjä myös Perhe maailmalla -blogista:

Heli Suutari: Kolumni: Kun kaikki ei ole hyvin (25.8.2021)
Kysy asiantuntijalta 20.5.2021: Ulkosuomalaisen yksinäisyys

Lapsiperheen ero ulkomailla

Tiistai 28.9.2021 klo 20.00 (UTC +3)
Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3ngFOfr

Perhe maailmalla -projekti toteuttaa yhteistyössä Kaapatut lapset ry:n kanssa Lapsiperheen ero ulkomailla -verkkotilaisuuden.

Parisuhteen päättymistä eroon ei ymmärrettävästi halua ajatella, kun kaikki on hyvin. Kansainväliseen eroon liittyy kuitenkin kysymyksiä, joihin kannattaa varautua hyvissä ajoin ennakkoon.

Eron tapahtuessa on tavallista kaivata monenlaista tukea: käytännön neuvoja asioiden hoitamiseen, henkistä tukea ja vertaistukea.

Tule kysymään ja halutessasi keskustelemaan kansainvälisestä lapsiperheen erosta. Kaapatut lapset ry:n asiantuntijat ovat vastaamassa kysymyksiisi ja johdattelemassa keskustelua.

Kaapatut Lapset ry:n sivuilta löytyy kootusti tietoa siitä, mitä ottaa huomioon, jos lapsiperheessä tulee ero ulkomailla asuessa: Lapsiperheen ero maailmalla

Kansainvälisestä avioerosta Perhe maailmalla -blogissa:

Heli Suutari: Ero on vaihtoehto muiden joukossa (22.9.2021)
Anne Nikula: Avioero ulkomailla (28.8.2020)

Webinaaritallenteita ja verkkokeskusteluja

Keväällä 2021 järjestetystä Lapsiperheenä maailmalla -webinaarisarjasta julkaistaan tulevina viikkoina tallenteita Perhe maailmalla -sivustolla.

24.9.2021 ilmestyvät Muuttakaa keskenänne – webinaari kansainvälisten teinien vanhemmille sekä Vanhempi lapsen tukena paluumuutossa.

Tallenteiden teemoista järjestetään kaksi erillistä verkkokeskustelutilaisuutta. Keskusteluissa on mukana webinaarien asiantuntija-alustajia.

Ensimmäinen livekeskustelu verkossa on maanantaina 25.10.2021 klo 20.00 (UTC +3). Tilaisuudessa ovat asiantuntijoina mukana Saija Benjamin, Filippa Kalejaiye ja Anu Warinowski.

Jälkimmäinen livekeskustelu tulee olemaan viikolla 47 (ajankohta täsmentyy pian!).

Perhe maailmalla -projekti verkossa ja somessa

Projektin kanavissa julkaistaan lisää tietoa tulevista tapahtumasisällöistä aikataulujen varmistuttua.

Perhe maailmalla -blogi

Perhe maailmalla -blogi päivittyy viikoittain. Juttuaiheet liittyvät laajasti ulkosuomalaisuuteen sekä lähtö- ja paluumuuttoon.

Tänä vuonna blogissa on teemallisia juttusarjoja: Paluumuuttajan vuosi seuraa pitkään ulkomailla asuneen Jennyn asettumista perheineen Suomeen. Tositarinoita-sarjassa julkaistaan ulkosuomalaisten, Perhe maailmalla -vertaisasiantuntijoiden henkilökohtaisia tarinoita. Lisäksi vakiokolumnisteina jatkavat Heli Suutari ja Elina Uusitalo.

Blogissa julkaistaan myös tietoa ja tiivistelmiä Perhe maailmalla -tapahtumista.

Lisätiedot, toiveet ja palautteet

Palautetta, toiveita ja ehdotuksia sisällöistä sekä verkkotilaisuuksista otamme vastaan mielellämme: perhemaailmalla(a)kvs.fi tai facebook.com/perhemaailmalla


Tervetuloa osallistumaan ja tapaamaan muita ulkosuomalaisia!


Iloisin terveisin,
Perhe maailmalla-projekti//Milla ja Kristiina